Saturday, October 13, 2012

USS Singapore (Part 1)




Assalamualaikum w.b.t




Hye Semua!




So hari tu dah janji kan nak update pasal USS. So ni entry by part sebab banyak sangat gambar nye. Haha..  Aku pergi bertiga ngan kawan kesayangan aku.Kteorg pergi non-peak season tau. So, tak ramai lah orang. Tak payah beratur pun kalau nak main pape. Senang cerita, tak payah lah korang nak berhimpit-himpit dengan orang pastu bau peluh orang kan waktu beratur tu. haha.. 


Actually, kteorg tak plan pun nak pergi on that week, semuanya unplanning! Then, pap!! terus je pergi hari Jumaat even hari Khamis baru terhegeh-hegeh nak renew passport. Nak renew passport pun banyak betul dugaan. Mula-mula aku pergilah kat Setia Tropika, pastu boleh pulak server down kat sana. Lama gila kot tunggu kat sana. At last, orang kat situ bagitau maybe server down the whole day. 


So, kteorang gelabah lah kan hari jumaat nak pergi, tiket dah beli kot. So, kteorang pun pergi Imigresen kat Kulai. Tu pun, pegawai Imigresen kat Setia Tropika bagitau kat sana tak ramai. Last, kteorang pun sempatlah renew passport dengan jayanya. Hahah..


Okay macam ni kteorang dapat tiket USS murah dari sorang akak ni. Dia macam travel agent lah. So, ni harga akak tu. Nama dia kak Rosmanizah. So, ni contact number akak tu.


Email: Lan_ieza@yahoo.com
HP: 012-3949154


Harga tiket pulak siap sekali dengan shuttle bus and Tune Hotel (1 night only). Even kteorang kat UTM Skudai je pun tak tido kat hotel pun takpe. Tapi sebab package akak ni kteorang pun go on jelah.. Lagi pun, okay kot tido kat hotel sebab esok nya bus pukul 7 pagi bertolak ke USS. So, daripada rushing dari UTM, baik tido je kan kat hotel, 1 bilik kongsi 3 orang. Huhuhu..


Tiket USS+Shuttle Bus+Hotel=RM179


Not bad jugak lah kan. Murah kot! By rhe way, akak ni trusted agency tau..So, takda lah kes tipu menipu ni. Tapi, kalau kita pergi waktu peak season mahal lah sikit. Akak ni pun friendly tau. Hehehe..




Ni bukan akak Rosmanizah tu tau . Tapi ni kak Ema. Hehhe.. Ema pinjam gambar..promote kau..Hehehe..Dia ni promoter Tune Hotel.. Hehehe..






Tu jelah dulu ea..Yang pasti Tune Hotel not bad jugak even layan customer lombap! And the best thing is, when we have fun togather on that day..U-Go-Girl! hahaha..








About apa ada dalam USS, Nanti ea! Tunggu part 2 pulak. hehehe..


To be continue..................





Burbyez semua!




Wednesday, October 10, 2012

USS (Teaser)



Assalamualaikum w.b.t



Hye semua!




UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE (USS)!







For a long time tak update belog ni. hahaha! sebab kemalasan yang melanda diri ni. huhuhu..So, aku akan buat by part macam mana nak pergi sana dengan harga yang sangat SUPERB and MURAH! 



So tunggu next entry tau! =)



Burbyez semua!