Wednesday, September 28, 2011

Wordless Wednesday #1



Assalamualaikum w.b.t


Hye semua!





Burbyez semua!


Kami di UMK Kelantan



Assalamualaikum w.b.t


Hye semua!



Hari ini adalah hari entry bergambar. Hehe.. Sebelum ni dah bagitau semua kan yang aku dengan kawan-kawan pergi main gamelan untuk konvokesyen UMK Kelantan. So, I dah dapat pixca dari official photographer dari unit kebudayaan UTM JB. Gaya cakap macam retiss kau.. Huhu..








Kusyuk kot muka aku time ngah main gamelan.. Alat yang aku main tu namanya peking.


Last but not least,



dari aku,
thanx kepada sesiapa yang sudi baca belog ini..


Burbyez semua!


Monday, September 12, 2011

Johor ke Kelantan



Assalamualaikum w.b.t


Hye semua!


        Tadi baru je lepas habis buat show kat Dewan Sultan Iskandar (DSI), UTM Skudai ada perasmian perfume diraja. Hebat tak? Hebat tak? hehe.. Aku buat persembahan gamelan je pun. Tu pun iring Sultan Johor je.. Pastu, pastu nak story sikit from this friday until tuesday I takda.. going to Kelantan! Naik train. Jeles tak? hehe.. 

Aku pergi pun sebab team gamelan kami di jemput oleh Universiti Malaysia Kelantan (UMK) untuk memeriahkan konvokesyen diorang (chewahh!). Haish! Bila lah nak rasa konvo pulak.. hehe.. Agak-agak korang semua kan naik train best tak??? Takut tak?? Ada tak yang tahu, sila angkat tangan! Cepat! Dahlah, nak rest. Petang nanti ada kelas lagi. Kelas aerobik! Eh, salah-salah..hehe..Kelas separation process..



Burbyez semua!



p/s : Rindu someone that I couldn't forget all about him.. =(


Sunday, September 11, 2011

Berita Terkini

Assalamualaikum w.b.t


Hye semua!



Sekarang ni sudah berada di UTM Skudai. Penat gila sebab angkat barang yang sangat banyak. Peluh sampai berbaldi-baldi. Okay fine, aku tipu je. hehe.. Next week dah start new sem. Dahlah, nak rest pulak. Sakit-sakit pinggang. Ada sesiapa nak datang bilik aku?? Open Room. Selalu open house kan, tapi ni open room.. Hahaha.. 


Burbyez semua!


Saturday, September 10, 2011

Balik UTM = Bosan



Assalamualaikum w.b.t


Hye semua!



Esok dah nak balik UTM. Dah start new sem and I'm 3rd year student right now! hehe.. Barang-barang pun dah siap packing. Malas je rasa nak balik. Mood tak ready nak study lagi. Nanti mesti rindu kucing-kucing aku yang kiut miut tu. 


Rindu pada mereka ini



dan

.
..


...


rindu pada yang ini juga!





Burbyez semua!


Thursday, September 08, 2011

Apabila Kucing Balik Kampung Naik Kereta




Assalamualaikum w.b.t


Hye semua!



Gelagat  my cats bila balik kampung naik kereta. Layan gambar lah =)














Comey tak?? =)


Burbyez semua!

Interview Biasiswa

Assalamualaikum w.b.t



Hye semua!


Hari ini just nak cerita time aku pergi interview biasiswa. Dah nak habis belajar barulah nak mintak biasiswa. Dalam pukul 2 pm ngah syok-syok makan fries kat McD ngan family tetibe aku dapat call. aku pun angkat lah..

Aku : Hello, assalamualaikum.
Kerani : Hello, waalaikumussalam. Ni Liyana ke? Ni Kak Amalina dari Yayasan Munarah. Adik free tak petang ni? Ingat akak nak letak nama adik interview biasiswa petang ni dalam kul 3 ptg.
Aku : Ye, ni Liyana. Boleh, saya free. Nak kana pakai baju apa ea kak? 
Kerani : Pakai baju yang sopan lah. Akak letak nama Liyana kul 3.15 ye. Terima kasih. Bye.
Aku : Okay! Sama-sama. Bye.

Tak nak cuak pulak kan aku. Gelabah kot. Dahlah tak prepare pape. Baju tak gosok lagi. Terus je aku tak ada selera makan. Haha.. Cepat-cepat balik rumah. Salin baju. Nervous tak payah ingat lah kan. Sampai je kat Royal Adelphi Hotel, dup dap dup dap jantunh aku.

Yayasan Munarah ni macam tabung pendidikan kerabat diraja NS lah @ bantuan pendidikan untuk anak-anak Negeri sembilan. Dan yang paling penting salah seorang interviewer nya adalah YAM Tunku Zain Al'Abidin Ibni Tuanku Muhriz tapi waktu aku hari itu Datuk Fuad yang interview aku. Semuanya berjalan lancar. Insyaallah dapat biasiswa tu. Bak kata Datuk Fuad result aku kena maintain every sem kalau tak dia tarik balik biasiswa tu. Hehe..


Yang kanan sekali lah YAM Tunku Zain Al'Abidin Ibni Tuanku Muhriz


Burbyez semua!


Wednesday, September 07, 2011

Raya 2o11

Assalamualaikum w.b.t


Hye semua!

       Rasa dah lama aku tinggalkan belog ni. Orang lain dah semua habis buat entry raya, ko baru nak buat. Raya tahun ni paling best sekali sebab semua ahli family aku ada. Adik aku pun ada tahun ni. Maybe, next-next raya dah tak balik Malaysia =( sebab tambang dah mahal. Makin sedih lah mak ayah aku nanti time raya. Seperti biasa tahun ni aku jugak yang anyam ketupat! Berita paling gembira bila aku dah pandai menganyam ketupat bawang. Hebat tak?? Hehe.. Tak sempat nak snap gambar.

Raya pertama all my family sedondon, warna biru. Tapi, adik aku yang sorang lain sikit biru nye. Hehe.. Sian die. Semua orang cakap suruh crop gambar die sebab cacatkan gambar. Hehe.. Dahlah tahun ni die last raya ngan kiteorang. Seperti biasa raya di Melaka. Kedua-dua atok and nenek aku pun kat Melaka gak! So senang balik raya, dekat. Tak ada adegan gadoh-gadoh nak balik kampong.. hehe..


with my family =) Biru kan..


 with my kazen, maklong and kak Sarti


 with my little sis =)


with my mum =)


my atok sebelah mak, yang baju biru tu of coz lah ayah aku.. Hehe..


Ni pulak nenek sebelah mak.. Muka sangat berminyak! Adoyaii..


Ni pulak atuk dan nenek sebelah ayah.. Dah petang waktu ni baru pergi raya rumah atok and nenek sebelah ayah dekat je pun..



Raya kedua pulak jalan-jalan rumah mak-mak sedara.. Satu kuala pilah aku konvoi.. hehe.. Tak dapat jalan sangat coz rumah nenek ramai sangat orang datang. Diorang suka datang rumah kiteorang sebab acar nenek aku buat paling sedap sekali + ada rendang itik! Seyes sedap! Siap ada tetamu datang bawak balik bekal.. Hehe.. Besok tu pulak my mum buat mee bandung seperiuk. Makin gemoks lah aku.. Huhu..
Pape pun, raya tetap best dapat duet raya! =)



Burbyez semua!